Het bestrijden van een mierenplaag in de tuin

Het lenteseizoen is weer begonnen! We kunnen weer genieten van mooie zomerse dagen in combinatie met aangename temperaturen. Zo kiezen we er vaak voor om te genieten in de tuin, maar zijn er ook andere levende organismen die graag gebruik maken van de tuin. Door de combinatie tussen regenachtige en zeer zonnige dagen, ontstaat er een broei effect en is dit zeer aangenaam voor verschillende insecten. Zo is een mierenplaag een veelvoorkomend probleem en kan deze insectenplaag vele nare gevolgen zorgen. Zo vreten de mieren het gras aan, zakt het terras erg in door al het zand dat de mieren weg graven en zijn er zo nog meerdere nadelige gevolgen over te houden aan een mierenplaag. In dit blog vertellen we je meer hoe je een mierenplaag nu kunt bestrijden en –

De gevolgen van een mierenplaag

Er zijn verschillende manieren om mieren meet te bestrijden. Zo kun je mieren bestrijden met verschillende soorten gif, maar is dit niet milieuvriendelijk en zullen de mieren niet op een natuurlijke manier verdwijnen. Ook zou je kunnen kiezen voor mierenpoeder, dit is een speciaal middel dat erg lijkt op zand. Dit middel strooi je in de mierennesten, waarna de mieren vanzelf weg vliegen of overlijden.

Een veel milieuvriendelijke manier van mieren bestrijden is het werken met natuurlijke vijanden.Zo kun je aaltjes tegen mieren inzetten, de natuurlijke vijand van de verschillende mieren die in Nederland voorkomen. 

Maak gebruik van aaltjes tegen mieren

Niemand zit natuurlijk te wachten op een mierenplaag en willen we zo snel mogelijk van de insecten af. Nu is het zo dat de snelste manier niet altijd de beste manier is. Je zou er natuurlijk wel voor kunnen kiezen om gif in te zetten, maar is dit niet milieuvriendelijk en zorgt gif alleen maar voor meer problemen. Aaltjes tegen mieren zijn daarentegen natuurlijke vijanden van de mieren en heb je hier zelf geen last van. De voordelen van het inzetten van aaltjes tegen mieren zijn dat je geen residue en resistentie overhoudt, de aaltjes geen gevaar zijn voor mens, dier en milieu, het een 100% natuurlijk product is en worden ook de larven van de mieren in het nest bestreden, waardoor er zich ook geen nieuwe plaag zal opdoen!

Het inzetten van aaltjes tegen mieren is hierom dan ook veel effectiever dan het werken met gif, de mieren worden aangevallen door de natuurlijke vijand en direct verdreven, waardoor je kunt stoppen met het gebruik van gif en je kiest voor een milieuvriendelijke en natuurlijke bestrijding!