Gezonde hond is een gelukkige hond

ontspannen

De huisdier bazen horen het allemaal te weten en in de praktijk te brengen; een gezonde hond is een blije hond. Goede zorg begint met goede voeding, fijne huisvesting en voldoende aandacht. Want gezondheid gaat over lichamelijke en mentale gezondheid. Net als bij mensen moet er voor beide voldoende aandacht zijn. Verdiep je je in zijn natuurlijke gedrag en kun je daar goed mee omgaan? Dan is de kans op een blij dier optimaal. Die zal rennen, spelen en zich relaxed gedragen. Op tijd het juiste voer van verschillende hondenvoer merken is een goed begin. Maar dat alleen is niet genoeg. Observeer je hond en analyseer zijn gedrag. Dan weet je dat hij moet spelen en rennen om te leren en om tegemoet te komen aan zijn natuurlijke gedrag. In de hondenwinkel is er volop keuze uit fijne hondenspeeltjes. Zo wordt je rondje hond uitlaten een plezier voor het dier en zijn eigenaar. Goed voor lichaam en geest.

Lekker slapen in zijn mand

Na een uurtje wandelen en buiten spelen wil de hond weer zijn nest opzoeken en lekker uitrusten Een passende hondenmand is dan ideaal. WArm en niet te groot om het er niet knus te hebben. Maar ook niet te klein zodat het dier in een krampachtige houding moet liggen. Voor grote honden is een hondenmand groot een goede oplossing. Zet hem neer op een fijne rustige plek. Als de temperatuur daar goed is, zal je hond er met plezier zijn nest maken en veel uurtjes doorbrengen.

Paardenwei moet passend en veilig zijn

Wat voor de kleine huisdieren geldt, geldt ook voor onze boerderij huisdieren. Ook voor paarden , schapen, runderen en geiten moet er goede huisvesting. Alleen dan kan het dier zich thuis voelen en tegemoet komen aan zijn natuurlijke gedrag. De juiste omheining paarden is stevig, robuust en doet wat het moet doen. Het dier een fijne en veilige omgeving bieden. 

Een gezond gewicht is de sleutel tot de gezondheid en het welzijn van uw hond. Meer informatie over de vier eenvoudige manieren waarop u het gezonde gewicht en de goede conditie van uw hond kunt behouden.

De puppyfase is een tijd van enorme lichamelijke en gedragsverandering en daarom een doorlopend leerproces voor nieuwe eigenaren. Ontdek hoe u uw puppy de beste start kunt geven, zodat hij zich ontwikkelt tot een sterke, gezonde hond.

Voeding op maat

Royal Canin producten zijn ontwikkeld op basis van uitgebreid en groeiend Voor goed gedrag van de hond, is een goede omgang noodzakelijk. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit is vaak anders. Eenzaamheid, te kleine huisvesting, verkeerde voeding, te weinig aandacht of lichaamsbeweging. Dit leidt tot afwijkend gedrag van de hond, ziektes en vroegtijdige sterfte. Ongewenste honden belanden in het asiel of op straat. Andere honden worden slachtoffer van mishandeling, soms met de dood tot gevolg. Op deze pagina kun je lezen over het gedrag van de hond zodat je kunt zorgen voor een goede behandeling en een gelukkige, gezonde hond.wetenschappelijk inzicht in gezondheid en voeding van uw hond.