Genoeg douchewanden om uit te kiezen

Bij het uitkiezen van een nieuwe badkamer is een nieuwe douchewand wellicht een optie. Douchewanden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is dé trend van het moment. Een douchecabine of een douchegordijn worden steeds minder gekozen. Maar waarom hebben douchewanden zo veel voordelen in tegenstelling tot andere mogelijkheden?

De grote voordelen van douchewanden

Het grootste voordeel van douchewanden is de ruimte die je ermee overhoudt in je badkamer. Het neemt namelijk vrijwel geen ruimte in. Doordat het een wand van glas is, creëert het ook een ruimtelijk gevoel, doordat je er doorheen kunt kijken. Hierdoor lijkt de ruimte groter. De douchewanden zorgen er ook voor dat je een soort inloopdouche idee krijgt, want natuurlijk iedereen wel ziet zitten. Het biedt namelijk een stuk meer ruimte om vrij in te bewegen. Bij een douchecabine heb je dit een stuk minder, omdat het een afgesloten ruimte is, wat claustrofobisch over kan komen voor sommige mensen. 

Naast de ruimte die het creëert, zorgt het ook voor een fijnere omgeving. Doordat een douchecabine een dak en vaak een deur heeft, komt hier geen frisse lucht binnen en krijg je vanzelfsprekend minder goede zuurstof. Bij douchewanden heb je hier geen last van. Dit is namelijk een open geheel. Als je echt met de trend mee wilt gaan, dan kies je voor een douchewand in je nieuwe badkamer. Dit is modern en heeft daarnaast een mooie uitstraling. Daarnaast is het ook goed schoon te houden, doordat het een glas is wat je makkelijk kunt afnemen. Ideaal dus.

Praktisch en goedkoper, wat wil je nog meer?

Buiten dat douchewanden er modern uitziet, is het praktisch gezien ook een stuk beter. Bij een douchecabine heb je namelijk een douchebak nodig. Hierdoor is er een opstapje en wanneer je wat minder mobiel bent, kan dit als een belemmering gezien worden. Ook met het oog op de toekomst is een douchewand waarschijnlijk een betere optie, omdat je dan langer kunt genieten van de badkamer. Naast dat douchewanden praktischer zijn dan een douchecabine, is de prijs ook een stuk aantrekkelijker. Je betaalt namelijk alleen voor een glazen wand. Deze kan op de vloer bevestigd worden, waardoor je geen kosten kwijt bent voor een douchebak. 

Een groot assortiment

Is een douchewand wel veilig? Jazeker, de douchewanden zijn namelijk vaak gemaakt van veiligheidsglas, waardoor het zeker tegen een stootje kan. Geen zorgen dus dat deze zomaar kapot kan vallen. De douchewanden komen in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een basic afwerking, wat vrijwel alleen glas bevat. Ook is het een optie om voor een matzwarte afwerking te gaan, een gouden uitstraling of zelfs een marmeren look. Deze afwerkingen zijn dan natuurlijk ook weer in verschillende maten te maken. Een matzwarte afwerking geeft een stoere en strakke afwerking. De gouden uitstraling geeft een idee van luxe en de marmeren look straalt naast luxe ook een bepaalde rust uit.  Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken dat er niks voor jou bij zit, want er is keuze genoeg op Douche-concurrent.nl.