Eenvoudig rondom het huis schoon houden

bladblazer

Wanneer je een mooie buitenruimte hebt bij je woning, dit kan een tuin of andere betegelde ruimte zijn wil je deze mooi schoon hebben. Je kunt natuurlijk bladeren op een hoopje vegen en deze vervolgens met een stoffer en blik in een zak doen. Maar als het een klein beetje waait liggen de bladeren binnen de kortste keren weer overal in het rond, met een bladblazer blaas je de bladeren naar een plek. Heb je een luxe uitvoering dan kun je zelfs direct de bladeren opzuigen. 

bladblazer

Wat voor model moet je kiezen?

Het een beetje afhankelijk van de ruimte welke soort bladblazer geschikt is, heb je een grote ruimte schoon te houden dan is een model op benzine geschikt. Voor een kleinere tuin in een woonwijk is een elektrisch model handiger om mee te werken, deze zijn niet zo luidruchtig als de andere modellen. Hiervan is wel het nadeel dat je altijd een stopcontact of verlengsnoer moet gebruiken, hierdoor ben je wel beperkt met de lengte. Een model op een accu is het makkelijkst, wel moet je eigenlijk over twee accu’s beschikken als er een leeg is tijdens het werken.

bladblazer

Blazer die kan blazen en zuigen

Heb je een bladblazer die wat luxer is uitgevoerd dan heb je vaak de mogelijkheid om de bladeren op te zuigen. Na het opzuigen komen ze in een zak terecht, meestal worden de bladeren eerst door een versnipperaar klein gemaakt om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Voordeel van dit model is dat je twee handelingen in een doet, je hoeft daarna niet meer het hoopje bladeren of vuil apart in een zak te doen.