Een wespennest in de tuin? Dit is wat u zou kunnen doen

Heb je dat zenuwslopende geroezemoes weer gehoord? De glimp gezien van een mager geel-zwart lichaam? Het kan maar één ding betekenen: het is het wespenseizoen. Denkt u zelfs een wespennest in de tuin te hebben? Zelf een wespennest verwijderen is in dit geval geen goed idee. Wel kunt u, om te beginnen, alvast enkele trucjes kunnen uitproberen om uw tuin minder aantrekkelijk voor de wespen te maken. Hierdoor is het zelfs mogelijk dat ze na enige tijd een andere verblijfplaats zullen opzoeken. Hieronder delen we een aantal van onze best werkende tips;

Zoetigheid

Een goede tip om niet alleen wespen, maar ook alle andere insecten weg te houden; de Citronella-kaarsen. Deze zijn in de meeste supermarkten en bouwmarkten te vinden. Vaak zitten ze al in mooie bakjes, maar je kunt ze ook als theelichtje kopen. 

U zou ook kunnen overwegen om een ​​klein glas sinaasappelsap in een afgelegen hoek van de tuin te zetten om de wespen weg te jagen. Als je geen sinaasappelsap over hebt, werkt het ook met overrijp fruit, suikerwater of bananenschillen.

Vermijd felle bloemen in de tuin

Als je regelmatig last hebt van een onophoudelijk aantal wespen in de tuin, is het ook een idee om de fleurige bloemen eens te weg te halen welke de wespen binnen een mum van tijd van de tuin lokken. Het is misschien een moeilijke beslissing als je een grote fan bent, maar het zou moeten helpen om je tuin wespenvrij te houden.

Pepermuntolie

Pepermuntolie zou bijna gegarandeerd wespen weg moeten jagen uit de plekken waar u ze niet wilt hebben. Voeg een paar druppels olie toe op een tissues of wat wattenbolletjes en plaats ze in de tuin in ruimtes tussen de vlonders, verandadaken, schuren en eventuele andere gaten waar wespen samen kunnen komen of hun nest zouden kunnen opbouwen.

Een wespennest in de tuinAls u een actief nest in uw tuin heeft die zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt, bel dan altijd een professionele wespenbestrijding om het te verwijderen. Zelf een nest proberen weg te halen kan allerlei gevaren met zich meebrengen. Als je het nest zelf probeert te verwijderen of los te maken, kunnen de wespen zich tegen u keren om hun thuis te verdedigen.