Een smart home is helemaal van nu

Een smart home is niet letterlijk een huis wat smart is, maar het is een bepaald vakgebied van complexe en intelligente computer systemen en apparaten die toegepast kunnen worden in bijvoorbeeld een huis of een bedrijf. 

Het is ideaal voor mensen die wat meer op leeftijd zijn en langer thuis willen wonen. Bij elektronische zaken moet je denken aan apps of letterlijke apparatuur die een handje helpen in alledaagse dingen. De persoon in het huis of bedrijf wordt eigenlijk gewoon ondersteunt in alledaagse activiteiten en er wordt een veiligere omgeving geboden aan deze persoon.

Langer zelfstandig thuis wonen

Smart house wordt dus het meest gebruikt voor het ondersteunen van ouderen in een thuissituatie of in bijvoorbeeld een verpleeghuis. Smart house kan er namelijk voor zorgen dat een persoon langer zelfstandig thuis zou kunnen wonen. Er worden allerlei elektronische zaken in het huis van die persoon toegepast Doordat deze elektronica toegepast wordt in het huis van bijvoorbeeld een persoon op leeftijd wordt er gezorgd dat de alledaagse activiteiten van dezes persoon makkelijker worden, maar het huis wordt ook een veiligere leefomgeving.

Steeds meer vraag

Denk bijvoorbeeld aan een valdetectie, camera’s aan de voordeuren, met een druk op een knop beschikking kunnen hebben tot dienstverlening, een alarm ketting, maar ook apps waar een persoon adviezen kan vragen aan bijvoorbeeld een huisarts. Je ziet dat er de laatste jaren steeds meer vraag is en gebruikt wordt gemaakt van smart house in huizen en bedrijven. Bij een bedrijf waar smart house perfect toegepast kan worden is bijvoorbeeld een verzorgingstehuis. Een verpleegster kan niet altijd iedereen in de gaten houden, vooral niet als iedereen zijn eigen kamer heeft. Een valdetectie kan vervelende situaties voorkomen en is dus ideaal om toe te passen. Interesse? Lees meer op de website van Somfy