Een olijfboom in pot kopen: waar moet je op letten?

Bij het olijfboom in pot kopen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het belangrijkste daarbij is dat wanneer je op pad gaat om een olijfboom in pot kopen, naar iemand toe gaat die er verstand van heeft. Er zijn diverse plekken op internet waar je een olijfboom in pot van hoge kwaliteit kunt kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een olijfboom in pot?

Hoewel we in Nederland niet echt een lekker warm klimaat kennen, is het zeker mogelijk om in je tuin of zelfs binnenshuis te genieten van een prachtige olijfboom in pot. Er zijn dan wel een paar dingen waar je aan moet denken.

Een olijfboom in pot groeit niet heel snel

Een olijfboom in een pot groeit ongeveer 5 tot 15 centimeter per jaar als deze genoeg zonlicht en voeding krijgt. Dat betekent dat wanneer je een klein olijfboompje van 30 centimeter hoog koopt dat het wel 4 tot 12 jaar kan duren voor je een boom van 1 meter hoog hebt. Let er dus op dat je een olijfboom koopt die groot genoeg is voor de plek waar je hem wilt zetten. Anders zit je jarenlang tegen een klein boompje aan te kijken. Goedkoop is in dat geval duurkoop.

Een olijfboom in pot is er in alle soorten en maten

Een olijfboom kun je heel gemakkelijk snoeien waardoor hij in allerlei vormen gaat groeien. Hierdoor zijn goede kwekers van olijfbomen in pot in staat om bomen te kweken met de meest fantastische vormen en vertakkingen. Kijk maar eens bij Tropic Trees. Hier kun je de meest waanzinnige olijfbomen in pot kopen. Je zult versteld staan van wat er allemaal mogelijk is.

De mogelijkheden door een olijfboom in pot kopen zijn eindeloos. Een prachtige boom in de tuin of in huis maakt het geheel echt af. Nu je weet waarop je moet letten kan het niet meer mis gaan. Een olijfboom in pot kopen is een fluitje van een cent.