Een leuke tuin in de winter? Zo doet je dat!

Wanneer het buiten koud wordt heb je al snel de neiging om je tuin niet meer te verzorgen of op te fleuren. Ook de tuinset gaat weer de schuur in. Dit is begrijpelijk, maar niet nodig. Je kunt je tuin namelijk nog steeds gebruiken in de winter ter ontspanning. Het is een kwestie van opfleuren, sfeer maken en te genieten van de winterdagen. Buiten.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je tuin bruikbaar en nuttig te maken in de winter. Denk aan bepaalde kleuren toevoegen, andere tuintegels plaatsen of sfeerverlichting toevoegen.

Plantjes

Het is niet mooi om donkere en saaie kleuren in je tuin te hebben tijdens de winter. Alles is buiten tenslotte al zo grauw. Plaats wat plantjes in je tuin die het gehele jaar hun mooie groene kleur behouden. Denk aan Winterheide, de Buxus of de Oleander.

Zo laat je je tuin het hele jaar schitteren, goede temperaturen of niet.

Maak het warm

In de winter is het natuurlijk erg koud buiten, en dus ook in je tuin. Toch wil je in de winter kunnen genieten van je tuin zonder die kou. Je kunt onder een overkapping zitten met een brandende vuurkorf. Op die manier heb je het niet koud en kun je toch lekker in de tuin zitten, kijkend naar de mooie plantjes en de gezellige wintersfeer.

Je kunt zelfs gaan barbecueën. Bij zo’n heet vuurtje eten kan ook erg aangenaam zijn.

Verlichting

Aangezien het tijdens de winter erg veel donker is buiten, is het fijn om wat licht te hebben in de tuin. Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar. Als het maar niet te fel is en past bij je tuin, is het al goed.

Licht, en dan vooral kaarsjes of spotverlichting, geeft een bepaalde warmte en sfeer aan je tuin. Alleen daarom wil je al naar buiten!

Verzorging

Natuurlijk is het voor het beeld ook mooier om een goed verzorgde tuin te hebben. Snoei takjes, veeg bladeren op en verwijder onkruid. Dit doet je tuin het hele jaar goed, maar vooral wanneer het winter is zal je tuin er snel slechter uit gaan door sneeuw, ijzel en veel regen.