Een geschikte wekker vinden

Iedereen weet dat een wekker in veel gevallen onmisbaar is, maar dat veel mensen dit apparaat dagelijks vervloeken. Wat echter niet iedereen weet is dat de meningen over de verschillende eigenschappen die een wekker moet hebben sterk uiteen lopen. We gaan vandaag eens kijken naar welke factoren van belang zijn bij de keuze van een wekker.

Alarm

De eerste vereiste van een wekker is dat deze de mogelijkheid biedt om een alarm te laten klinken.  Er zijn echter bijna net zo veel mogelijkheden als wensen. In principe is er keuze uit drie verschillende opties: een wekker kan eenmalig afgaan of een snooze-button hebben, en sommige wekkers bieden de mogelijkheid om muziek af te spelen.

Geschiedenis

Vroeger bestonden er alleen analoge wekkers die je op moest winden. Deze waren voorzien van een wijzerplaat met wijzers en aan de bovenkant 2 bellen. Daartussen bewoog op het moment dat de wekker afgaat een metalen staafje, wat een knerpend geluid veroorzaakte. Je was meteen wakker, maar had ook direct een ochtendhumeur.

Tip: Nieuwe wekker kopen – grote collectie design wekkers

Een kenmerk van deze wekkers was dat er iedere seconde een kleine tik te horen was. Er zijn mensen die dit geluid met gezelligheid en huislijkheid associëren. Er zijn echter ook mensen die dit geluid juist verafschuwen! Of je nu voor of tegen bent, de meeste mensen hebben hier een heel duidelijke mening over.

Digitaal of niet?

Het zijn diverse verschillen tussen analoge en digitale wekkers, al worden dit er steeds minder omdat fabrikanten tegenwoordig de eigenschappen van beide systemen met elkaar combineren.

Tegenwoordig zijn er ook analoge wekkers die geen geluid maken, voor de liefhebbers van rust en stilte. Aan de andere kant zijn er ook digitale wekkers die juist wel iedere seconde geluid maken.

Welke voorkeur je ook hebt, er dus altijd een wekker te vinden die aan jouw wensen voldoet: met of zonder tikkende seconden.

Licht

Veel wekkers met wijzers zijn voorzien van een klein stukje materiaal dat oplicht in het donker. Zo kun je ook midden in de nacht zien hoe laat het is. Sommige mensen houden echter niet van klokkijken en kiezen liever voor een model dat met grote verlichte cijfers werkt.

Uitgelicht: Radiogestuurde Wekker Kopen | 10+ Zendergestuurde Wekkers

Conclusie over wekkers

Voordat je een wekker aanschaft is het dus zaak om te bedenken wat jij belangrijk vindt voor een wekker. Vervolgens moet je een budget bepalen en uitzoeken wat de leukste en/ of beste wekker voor jou is die er voor dit geld te krijgen is. Veel succes met het maken van jouw keuze!!