Dit zijn de nieuwste trends op het gebied van sloten

kunststof kozijnen subsidie

Een goed slot betekent een veilig huis, maar wat is tegenwoordig een goed slot? Inbrekers worden immers steeds innovatiever. Daarom is het belangrijk om ze een stap voor te blijven en de ontwikkelingen op het vlak van sloten te volgen. In dit artikel zetten we de nieuwste trends voor deursloten op een rij.

Contactloos leven met een slim elektrisch deurslot

We leven in een digitaal tijdperk en dit heeft ook z’n uitwerking gehad op sloten. Het openen van een deur met een ouderwetse sleutel is al lang niet meer de enige optie. Tegenwoordig kunt u ook kiezen voor een slim elektrisch deurslot. Dit type slot worden aangedreven door een elektromotor die wordt ontgrendeld zodra het een signaal ontvangt. Dit signaal wordt gegeneerd door een digitale sleutel zoals een app op de smartphone, een pincode of een NFC tag.

Een van de belangrijkste voordelen van een slim elektrisch deurslot is het gemak dat deuren automatisch sluiten. U hoeft zich dus nooit meer af te vragen of u de deur wel op slot heeft gedaan. Ook kunt u de sleutel nooit kwijtraken, want deze staat bijvoorbeeld op uw telefoon.

Meerpuntssloten schrikken inbrekers eerder af

Liever toch met een ouderwetse sleutel de deur blijven openen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een meerpuntsslot. Dit is een cilinderslot waarbij de deur op drie plekken wordt vergrendeld. De deur is hierdoor lastiger te forceren voor een inbreker. Hoe meer tijd ze nodig hebben, hoe sneller ze worden betrapt. Meerpuntssluitingen zijn al de standaard in nieuwbouwwoningen. 

Koop het juiste slot met de hulp van Slotenmaker Barendrecht

Weet u nog niet zeker welk slot het beste voor u is? Slotenmaker Barendrecht vertelt u alle ins en outs. Het is ons vak om de laatste ontwikkelingen te volgen en onze klanten te voorzien van het meest passende slot. Samen met u zorgen we ervoor dat inbrekers wel drie keer nadenken over een inbraak in uw woning.