Dit wist je waarschijnlijk nog niet over de treurwilg

boom-online-bestellen

Vaak als mensen de naam treurwilg horen, denken ze aan iets zieligs. Dit is niet heel gek, aangezien het woord ‘treur’ in de naam zit. Toch is een treurwilg helemaal niet zo zielig. De boom is namelijk van alle markten thuis. De naam komt waarschijnlijk voort uit het feit dat deze bomen het liefst op een natte, moerasachtige bodem staan. Dit heeft te maken met dat je de treurwilg voornamelijk zult tegenkomen op de grens tussen land en water. Gezien de boom vaak met verdriet wordt geassocieerd, zul je op begrafenissen hoogstwaarschijnlijk ook deze boom tegenkomen. Juist om deze boom iets meer in het zonnetje te zetten, zullen er voordelen van deze boom genoemd worden. Diep verdriet is namelijk niet het enige waar je aan zou moeten denken als je de naam hoort.

Water als beste vriend

Zoals eerder genoemd, houdt de treurwilg enorm veel van water. De boom heeft een ondiep wortelsysteem wat erin resulteert dat hij over het algemeen vocht uit de bovenste bodemlaag opzuigt. Op deze manier wordt erosie van de bodem vermeden. Dat deze boom enorm veel van water houdt, is ook te merken aan de hoeveelheid overstromingen die er plaatsvinden. Je zou kunnen denken dat dit iets negatiefs is, maar niets is minder waar. De treurwilg wordt hier namelijk niet echt koud of warm van.

Here for a good time, not a long time

Ook goed om te weten is dat treurwilgen heel erg snel groeien. Wees er dus bewust van dat je meer dan genoeg ruimte moet hebben om de boom een goed plekje te kunnen geven. De groeispurt komt al vroeg, waardoor de boom ieder jaar flinke wat meters kan groeien. Helaas wordt de boom niet enorm oud. Ga er maar vanuit dat ze niet ouder worden dan 30 jaar. Dat is voor een boom een hele korte levensduur. Een andere mooie boom is de gouden regen.