Dit is waarom je moet kiezen voor een klimplant

Een groot deel van de mensen die kiest voor klimplanten vinden privacy een erg belangrijke factor om de keuze te maken, je vraagt je misschien af waarom je niet gewoon kiest voor een schutting maar veel mensen vinden dat je bij een schutting zo opgesloten zit. In plaats van een schutting neer te zetten kun je er dus ook voor kiezen om klimplanten zoals Hedera hibernica te kopen. Er zijn nog een aantal voordelen die klimplanten met zich mee brengen, die zetten we hier op een rijtje.

Meerdere soorten

Je hebt verschillende soorten en maten als we het hebben over klimplanten, zo kun je ervoor kiezen om de klassieke hedera te kopen die prachtig groen blijft maar je kunt er ook voor kiezen om klimplanten met bloemen te kopen. Je hebt dus verschillende mogelijkheden in de aanschaf van klimplanten.

Snel gegroeid

De keuze voor klimplanten is voor mensen vaak omdat ze hun privacy op een hoge prioriteit hebben staan, maar wat ook een belangrijke factor is in de keuze: klimplanten groeien super snel. Wanneer je zou kiezen voor een ander soort beplanting dan kun je erg lang gaan wachten en met klimplanten / hedera heb je een volle haag binnen no time.

Isolatie in je tuin

Naast dat de klimplanten / hedera voor een goede privacy en een rijk leefgebied zorgen, bieden de planten ook nog is een isolatie aan. Als je de bladhoudende planten tegen je gevel aan laat groeien zorgt dit er voor dat er een extra isolerende laag op komt. Daarnaast kun je het ook laten groeien tegen een minder mooie muur, de planten zorgen ervoor dat je niks meer van de muur ziet. 

Je kunt klimplanten / hedera gemakkelijk bestellen op het internet, je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen op Mijnhedera.nl