De noodzaak voor gezonde tuinaarde  

De grondsoort die je in je tuin hebt, kan je plannen voor een succesvol tuinontwerp maken of breken. Tuinaarde moet je bekijken als de levenskracht van je tuin waar alle microben, bacteriën en micro-organismen leven, waardoor de planten succesvol kunnen groeien. 

Ken de grondsoort van je tuin 

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met perfecte, rijke, leemachtige grond in onze tuinen. Kleigronden kunnen een goed, vruchtbaar medium zijn om te groeien, omdat ze vocht en voedingsstoffen vasthouden, maar ze zullen drassig worden en onwerkbaar worden als ze nat zijn. Zandgronden zijn het tegenovergestelde en moeten worden verbeterd om te helpen bij het vasthouden van vocht en voedingsstoffen. 

Vijf manieren om je tuinaarde te verbeteren 

  • 1. Compost toevoegen Compost is afgebroken organisch materiaal en het is het beste dat je kunt gebruiken om de gezondheid van tuingrond te verbeteren. Door compost in de bodem te verwerken, wordt de bodem gevoed, wordt de bodemstructuur verbeterd, kan de bodem voedingsstoffen vasthouden. Tuinaarde 
  • 2. Voer een bodemtest uit Voer om de paar jaar een grondtest uit om te bepalen welke extra voedingsstoffen nodig zijn om de plantengroei en -productie te bevorderen.  
  • 3. Mulch het bodemoppervlak Mulch is een must voor gezonde tuingrond en sterke planten. Het stimuleert natuurlijke groeiomstandigheden, houdt bodemvocht vast, houdt de bodem koel en voorkomt onkruidgroei. 
  • 4. Voorkom bodemverdichting Grond die hard en verdicht is, laat geen water en voedingsstoffen binnen en de grond wordt kaal en droog. Kleine plantenwortels kunnen zich niet verspreiden op zoek naar vocht en voedingsstoffen, dus planten drogen uit en verhongeren.  
  • 5. Werk met bodembedekkers Bodembedekkers worden in de eerste plaats geteeld om de bodem ten goede te komen, maar sommige kunnen dubbel werk dienen door ook voedsel te verstrekken. 

Een mooie tuin vergt constante aandacht 

Het verbeteren en bouwen van een gezonde tuingrond is een continu proces dat u zal belonen met krachtige, bloeiende planten die overvloedige oogsten uit uw moestuin zullen opleveren.