De nieuwste trends in visgraatparket ontdekken

Als je op zoek bent naar een stijlvolle, maar tijdloze vloer optie, dan is een visgraat parketvloer een geweldige keuze. Het klassieke visgraatpatroon dateert al uit de Romeinse tijd en is ook nu nog populair onder interieurontwerpers. Hierbij verkennen we drie van de nieuwste trends in visgraatparket. 

Geometrische Vormen

Eén van de nieuwste trends in visgraatparket is het gebruik van geometrische vormen. In plaats van traditionele lijnen gebruiken deze visgraat ontwerpen unieke vormen zoals cirkels, vierkanten of zelfs zeshoeken om een opvallend patroon te creëren. Deze trend kan worden gebruikt om een moderne draai te geven aan een klassieke look of om wat meer structuur in de ruimte te brengen. Bovendien is het een geweldige manier om verschillende kleuren en afwerkingen in je vloerbedekking te verwerken. 

Mix en Match

Een andere trend die aan populariteit wint is het mixen en matchen van verschillende materialen binnen hetzelfde visgraatpatroon. Je kunt hout combineren met steen of tegels, waardoor er een interessant visueel contrast ontstaat dat diepte en dimensie toevoegt aan je ruimte. Deze trend werkt vooral goed als je een eclectische look wilt creëren of je kamer een modernere uitstraling wilt geven. 

Teruggewonnen hout

Teruggewonnen hout is de laatste jaren steeds populairder geworden; en met een duidelijke reden! Teruggewonnen hout geeft karakter en charme en is tegelijkertijd milieuvriendelijk omdat er geen nieuwe bomen voor hoeven te worden gekapt. Deze houtsoort geeft een rustiek gevoel aan elke kamer, waardoor het perfect is voor wie een aardse, maar toch verfijnde uitstraling wilt.

Conclusie 

Of je nu op zoek bent naar iets traditioneels of iets moderners; er zijn genoeg opties als het gaat om visgraatparket trends. Van geometrische vormen en mix-en-match patronen tot aan teruggewonnen hout; er is altijd iets dat perfect bij jouw stijl past! Met al deze keuzemogelijkheden zul je bij martijndewitvloeren.nl altijd iets vinden dat zowel bij de esthetiek van je huis als bij je budget past!