De belijning van het voetbalveld in goede staat houden met hulp van een robot

Je voetbalveld in goede staat houden zorgt voor meer speelgenot. Een mooi veld ziet er natuurlijk veel uitnodigender uit dan een vervallen lap grond. Maar een voetbalveld onderhouden kan best veel energie en tijd kosten. Het net van het doel moet bijvoorbeeld na een lange zomer of winterstop goed nagekeken worden. De belijning kan sterk vervaagd zijn, en dat moet voor aanvang van de wedstrijd zeker in orde zijn. Gras groeit ook constant door, en je wilt de bal niet kwijtraken in het hoge gras! Milati heeft gelukkig veel soorten maaiers beschikbaar om dit probleem snel op te lossen. 

Het belangrijke punt van de belijning is misschien wel de meest urgente zaak waar je voor het seizoen op gelet moet hebben. Wanneer de lijnen niet goed zichtbaar zijn, kan dit het spel zeer nadelig beïnvloeden. Als je niet zeker weet of de bal over de lijn is geweest of niet, wil je dit niet ter plekke midden in de wedstrijd uitvechten. Helder zichtbare lijnen nemen dus een hoop stress weg. Maar het uitlijnen van een heel voetbalveld kost natuurlijk enorm veel tijd en energie. Echter door een robot belijner te gebruiken is deze klus zo geklaard! 

Tot in de puntjes uitgedacht

Om enige stress weg te nemen na elke winter of zomerstop, kan het een goed idee zijn om een maaier of robot belijner aan te schaffen voor jouw club. Wanneer dit niet in jullie budget past, is huren gelukkig ook altijd nog een optie. Dit zijn immers terugkerende kosten waar je zeker niet op moet korten.

Voor we weer gaan beginnen met balletjes trappen, is het dus van belang dat je het veld weer helemaal in orde hebt gebracht. De ballen oppompen, het tenue in de was gooien, de schoenen poetsen. Maar ook het veld voorbereiden. Zorg dat het gras lekker kort is en dat de lijnen goed zichtbaar zijn. Met een mooie voorbereiding gaan jullie een hartstikke mooi sportseizoen tegemoet.