Bolbomen


Het aangename van bolbomen

Bolbomen vallen op en hebben een unieke uitstraling. Daarmee zijn ze vaak echte blikvangers in uw tuin. Door hun sierlijke vertoning en kleine formaat zijn ze vooral populair in voortuinen. Omdat ze ook nog eens in allerlei soorten en maten te krijgen zijn, hebben ze voor elk wat wils. Lees snel verder over bolbomen!

Verschillende bolbomen

Het leuke van bolbomen is dat ze in verschillende soorten te krijgen zijn. Degene op stam zijn bijvoorbeeld handig en praktisch voor de kleine tuintjes. In een grote tuin kunt u ze uiteraard ook planten, maar in een kleine tuin komen ze bijzonder goed tot hun recht. Wilt u het hele jaar door de kleur groen in uw tuin? Dan is de bolboom al helemaal iets voor u! Bolbomen houden namelijk het hele jaar door hun (groene) bladeren, ook in de herfst en de winter!

Voordelen van bolbomen

Kleine, maar stijlvolle, bolbomen brengen meteen structuur en kalmte aan in uw tuin. Ze zorgen daarbij ook voor schaduw en ze trekken vogels aan. Maar er zijn nog meer voordelen! Namelijk:
  • Bladertakken in de vorm van de kroon
  • Makkelijk te snoeien
  • Een stamhoogte van ongeveer 120 á 200 cm
  • Ze bieden schaduw en beschutting tegen de wind
  • Mooi in elke soort tuin
  • Praktisch ziektevrij

Bolbomen verzorgen

Bolbomen zijn eenvoudig te verzorgen. Het geven van wat water is vaak al voldoende. Let hierbij vooral op de ondergrond en de leeftijd van uw bolboom. Staat uw bolboom bijvoorbeeld in een droge ondergrond? Dan is er wat vaker en meer water nodig. Heeft u een jonge bolboom? Dan is ook meer water nodig omdat de wortel minder diep in de grond zit en dus minder grondwater op kan nemen. Voedt uw bolboom ten slotte met wat koemest. Als u uw bolboom in zandgrond plant zult u deze vaker moeten voeren van wanneer u deze in kleigrond plaatst.

Meer weten over bolbomen?

Bent u benieuwd naar bolbomen? Zoek dan altijd een specialist die bolbomen te koop aanbiedt. Wilt u eerst meer weten over bolbomen? Stel uw vragen gerust via het contactformulier.