Beste actie tegen plaagdieren is preventie

Een plaag van ratten of muizen in je huis of tuin is een gruwel. Dat moet je ten alle tijden zien te voorkomen. De voortplantingsdrift van deze beestjes is enorm. Een muis of rat tref je nooit alleen. Meestal zijn er vele generaties al in jouw domein verschenen voordat je hen opmerkt. Deze dieren hebben altijd vele neefje s en nichtjes om zich heen. Zeker als je hen in hun woonomgeving hun gang laat gaan. Als je het gaat ervaren als een plaag dan ben je al rijkelijk laat om er weer vanaf te komen. Voorkom de overlast voordat je gaat Muizen bestrijden. Muizen zijn beschadigers van electriciteitssnoeren, kabels en isolatiemateriaal. De kans op kortsluiting ligt op de loer. Het vuil van hun keutels en stank van urine is geen pretje in huis. Bovendien is het geluid van geknaag en gekrabbel van muizen op zolder om van te gruwelen. 

Voorkomen is beter dan achteraf bestrijden

Wie zich een beetje verdiept in hun leefwijze kan met een paar slimme maatregelen een invasie in je huis, tuin of stal voorkomen. Achteraf een woelmuis bestrijden is lastiger dan ervoor te zorgen dat het diertje, dat zo onschuldig lijkt je huis en tuin verovert. Voedselresten die jij achterlaat zijn een uitnodiging voor deze dieren. Gemorst voer in een kippenhok of ander dierenverblijf lokt hele families ratten en muizen. Let erop om hier hygiënisch mee om te gaan. Ook het dichten van spleten en kieren houdt hen buiten. Let er wel op dat een muis door een heel klein kiertje kan. 

Natuurlijke balans

Ga op zoek naar de natuurlijke vijand van een muis of Woelrat. Met een kat in de buurt gaan deze knaagdieren al snel op de vlucht. Zich voortplanten doen ze liever buiten het bereik van hun grote vijand. Zo loopt de plaag dierenpopulatie niet snel uit de hand en blijft de overlast beperkt. Met Carbid in een mollengang strooien heb je op een andere eenvoudige, snelle  en diervriendelijke manier de plaag in je tuin opgelost. De geur verdrijft de mollen en voorlopig komen ze niet meer terug.