Bekijk onze tips om jouw woning mooi in te richten

Bij het inrichten van het interieur zijn een paar dingen waar gelet op moet worden. Ten eerste moet er samenhang zijn tussen de meubels. De meubels moeten qua kleur en stijl op elkaar lijken of elkaar complementeren. Ten tweede moet er een goede balans zijn tussen de onderdelen van een interieur. Symmetrie zorgt ervoor dat er balans wordt gecreëerd in een ruimte. Tenslotte zijn ook de proporties belangrijk in een ruimte. De grootte van de meubels heeft veel invloed op het uiterlijk van de ruimte. Het gaat dan vooral hoeveel ruimte je in de kamer wilt creëren. In dit artikel gaan we het nog verder hebben over de verlichting en de kleuren.

Hoe verlicht ik mijn woning?

Als het gaat om verlichting heb je twee soorten licht: artificieel licht en natuurlijk licht. Artificieel licht is het licht dat gemaakt wordt door kunstmatige lichtbronnen zoals lampen. Natuurlijk licht is het daglicht dat komt van de zon. Je ruimtes verlichten met artificieel licht is een stuk makkelijker. De manier waarop de ruimte belicht wordt is makkelijk te bepalen door de lampen van plek te veranderen of de lampen sterker of minder sterk te laten schijnen. Natuurlijk licht is vaak een mooier licht en brengt een gezonde sfeer in een huis. Maar daglicht is natuurlijk een moeilijker licht om aan te passen. Je moet gebruik maken van de plaatsing van de ramen en de gordijnen. Maar bij de raamdecoratie van Poweredblinds en in het bijzonder de houten jaloezieen zijn er genoeg aanpassingsmogelijkheden. Deze jaloezieen zijn makkelijk te verstellen, waardoor ze aan de gewenste lichtinval aangepast kunnen worden. Zo kan daglicht net zo aanpasbaar zijn als artificieel licht.

Kleur in een huis

Kleuren bij het inrichten van een huis worden vaak in twee categorieën verdeeld: warme kleuren zoals oranje, rood, bruin en koude kleuren zoals blauw, groen en wit. De warmte of koudheid van een kleur bepalen hoe een kamer aanvoelt en ze bepalen hoe mensen zich in deze kamer voelen. Warme kleuren wekken vaak een energiek en natuurlijk warm. Koude kleuren zorgen juist dan weer voor een relaxte en kalme atmosfeer. Voor de cohesie in een ruimte is het belangrijk om voornamelijk kleuren uit een van de twee categorieën te gebruiken. Dus bijvoorbeeld een ruimte met alleen maar warme kleuren zoals rood en oranje. Bij het kiezen van een categorie is het dus belangrijk om te bedenken: Welke atmosfeer wil ik creëren in mijn huis?