Balkonkast kopen die altijd past

Wanneer je extra opbergruimte nodig hebt, kun je een balkonkast kopen. De kasten zijn helemaal op maat te maken, zodat de kast altijd past op jouw balkon. Naast opbergruimte, kan een balkonkast ook gemaakt worden als ombouw om een cv-ketel. De kast wordt in dat geval volledig geïsoleerd en er wordt een vorst begrenzer aangebracht in de kast. Er zijn drie verschillende kasten voor op het balkon.

Een balkonkast kopen

De meeste mensen die een balkonkast kopen gebruiken deze als opbergkast. Dit is de meest standaard variant. Zo kun je hier je bezem, gieter en ander gereedschap in opbergen. Natuurlijk kun je ook een balkonkast kopen om er andere spullen in op te bergen die je binnen niet meer kwijt kunt. Ieder balkon heeft andere afmetingen, en je kunt bij een balkonkast kopen dan ook kiezen uit ontzettend veel verschillende maten. Alle balkonkasten worden op maat gemaakt zodat ze altijd en overal passen. Een balkonkast kopen kan met een deur of met meerdere deuren, afhankelijk van welke wensen er zijn. Je kunt een balkonkast dus helemaal samenstellen zodat deze voor jou het meest ideaal is.

Een kleinere opbergkist

Naast een balkonkast kopen, kun je er ook voor kiezen om een opbergkist te kopen voor je balkon. Een opbergkist is handig voor het opbergen van de buitenkussens. Daarnaast kun je de opbergkist gebruiken voor het opbergen van kleine terras accessoires, zoals potjes, lampjes en andere spullen. De opbergkist is aan de bovenkant te openen. Handig om te weten is dat de klep van de opbergkist een beetje schuin afloopt. Dit is zo gemaakt zodat het regenwater er netjes vanaf loopt.

De cv-ketel opbergen

De laatste variant van de balkonkast dient als opberging van de cv-ketel. Deze kast is ontwikkeld zodat mensen hun cv-ketel ook buiten konden plaatsen. Dit komt vooral voor bij oudere woningen. Oudere woningen waren namelijk aan de krappe kant, waardoor er binnen geen plek meer was voor een cv-ketel. Hierdoor werd de cv-ketel vaak buiten geplaatst, bijvoorbeeld op een balkon. De kast voor de cv-ketel is bestand tegen weer en wind. Deze variant is namelijk volledig geïsoleerd en voorzien van een vorst begrenzer. Je kunt de kast voor de cv-ketel ook combineren met een balkonkast, zodat je er ook nog spullen in kan opbergen.

Alles is mogelijk

Welke kast je kiest is volledig afhankelijk van jouw wensen. Welke functie moet de kast hebben en waar wordt de kast geplaatst. Dit zijn zaken die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een kast of kist voor op het balkon. Balkonkasten, opbergkisten en kasten voor om de cv-ketel worden zowel geleverd aan particulieren als aan bedrijven. Daarnaast worden de alle kasten helemaal geïnstalleerd door ervaren monteurs. Wanneer je kiest voor montage van een cv-ketel kast wordt dit vaak samen gedaan met een installatiebedrijf. De benodigde zaken worden op elkaar afgestemd, zodat de kast en de ketel op de juiste en veiligste manier worden geïnstalleerd. Zowel bij de cv-ketel kast als bij de balkonkasten en opbergkisten worden bij de montage ervaren monteurs ingezet. Hierdoor ben je altijd verzekerd van deskundige montage en goede service.