Aluminium met een hout- of marmerlook: het kan!

Wilt u profiteren van de voordelen van aluminium maar heeft u liever geen ‘aluminium uitstraling’? U kunt profiteren van de voordelen van aluminium, terwijl toch een natuurgetrouwe weergave van hout of marmer gerealiseerd wordt. Hoe deze uitstraling gecreëerd wordt en wat de voordelen zijn van aluminium met een hout- of marmerlook leest u hier:

Hoe wordt deze uitstraling gecreëerd?

Er is een specifieke behandeling nodig om aluminium de uitstraling van hout of marmer te geven. Eerst krijgt het aluminium een aantal voorbehandeling, waaronder ontvetten en spoelen. Daarna wordt als eerste een poedercoating op het aluminium aangebracht. Vervolgens wordt de poedercoating uitgehard in een oven, waarbij een hevige verbinding wordt gevormd tussen de coating en het aluminium.

Hierna volgt een sublimatietechniek om de realistische uitstraling van een andere materiaalsoort (zoals hout of marmer) te realiseren. Doordat het aangebrachte beeld zich niet op het oppervlak bevindt, is deze sterk beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Wat zijn de voordelen?

Aluminium met de uitstraling van hout of marmer biedt een aantal voordelen:

Gedetailleerde en realistische ontwerpen

Door de sublimatietechniek is het mogelijk om extreem gedetailleerde ontwerpen te produceren die heel realistisch zijn. Hierdoor hebben sommige mensen het niet eens door dat het materiaal geen hout of marmer is.

Aluminium is praktischer

Materialen zoals hout en marmer zijn in verhouding erg massief. Hierdoor zijn het minder praktische materialen dan aluminium. Met aluminium is het namelijk wel mogelijk om heel dunne platen en profielen te fabriceren, die toch sterk genoeg zijn om in een bepaalde constructie te worden opgenomen.

Het materiaal is beschermd tegen omgevingsinvloeden

Doordat het aluminium gecoat is, is het beter beschermd tegen omgevingsinvloeden. Daarnaast is het relatief krasbestendig!

Vriendelijk in onderhoud

Ook erg prettig: het aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk. Een jaarlijkse eenvoudige reiniging is al voldoende om de uitstraling van het aluminium te behouden.

Meer weten? Wilt u meer weten over de mogelijkheden of bent u benieuwd of het interessant voor u is? Bij Comhan adviseren ze u graag. Comhan levert een ontzettend breed assortiment aluminium uit voorraad. Daarnaast kunt u hier ook terecht voor aluminium op maat.