3 tips om meer uit je tuin te halen

Iedere tuin is anders en dat is maar goed ook, want als iedere tuin er zo uitzag als die ene tuin op televisie, dan was het ook maar saai. Je tuin mag dan ook echt een gedeelte van jouw persoonlijkheid uitstralen en verdient misschien meer aandacht dan dat hij nu krijgt. Maar hoe zorg je ervoor dat je meer uit je tuin haalt en dat je er echt jouw tuin van kunt maken? In dit artikel geef ik je hier enkele tips voor. 

Laat belangrijke elementen voor jou terugkomen

De een houdt ervan om heerlijk te tuinieren, waar de ander het fijner vindt om lekker te ontspannen/loungen in de tuin. Wanneer je van tuinieren houdt, dan vind je grote borders met zoveel mogelijk planten misschien een must. Hou je juist van loungen, dan wil je misschien een paar planten, maar wel met zo min mogelijk onderhoud. Iedereen heeft andere wensen en het is dan ook in eerste instantie belangrijk om te bedenken wat voor jou echte musts zijn in je (nieuwe) tuin. Heb je deze verschillende elementen bedacht, dan kun je ze gaan indelen. De plek die je overhoudt kun je dan altijd nog opvullen met andere dingen. 

Het hele jaar door kleur in de tuin

Door te spelen met de bloeitijden van de planten in je tuin, hoeft jouw tuin er nooit saai of grauw bij te liggen. Iedere plant heeft zijn eigen bloeitijd, dat wil zeggen dat hij op dat moment bloemen krijgt en dus op zijn mooist is. Spelen met bloeitijden houdt in dat je zorgt dat de planten niet allemaal tegelijk uitkomen, maar dat hier juist verschil in zit. Zo heb je het hele jaar door mooie planten in je tuin en vallen de planten die op dat moment niet bloeien niet zo op. Denk hierbij ook aan winterharde planten. 

Schakel hulp in van een hovenier

Ieder heeft zijn eigen expertise en het kan best zijn dat dat van jou niet bij de tuin ligt. Een hovenier is dagelijks bezig met het mooiste uit de tuin te halen en kan jou daarom uitstekend helpen om ook van jouw tuin het mooiste plaatje te maken. Wil je bijvoorbeeld een tuin aanleggen in Meppel, dan kun je een hovenier uit de buurt inschakelen, je wensen doorgeven en samen een ontwerp maken. Maar een hovenier kan de tuin ook meteen voor je aanleggen en zelfs het onderhoud uit handen nemen. Hierdoor kan jouw tuin misschien net wat specialer worden dan dat jij er zelf van zou kunnen maken.