3 tips om je tuin winterklaar te maken

Het hebben van een tuin is een echte luxe. De tuin is namelijk echt een omgeving waar je, vooral in de zomer en op andere warme dagen in het jaar, graag bent. Je wilt natuurlijk dat je tuin er in het seizoen het mooiste bij ligt. Om dat goed te kunnen realiseren moet je in het najaar al beginnen. Het doel is immers om je tuin zo goed mogelijk de winter door te laten komen. Op die manier kun jij jouw tuin in de zomer laten stralen. Wil je weten hoe je jouw tuin winterklaar kunt maken? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Tip 1: Bestrating

De eerste tip is om een goede bestrating in de tuin te hebben. Winters zijn vol met regen, sneeuw en ander slecht weer. Dit weer maakt de tuin kwetsbaar. Het is dus enorm belangrijk om de tuin niet te beïnvloeden op zijn zwakste moment. Zorg er dus voor dat je een goede bestrating in de tuin hebt liggen. Op deze manier hoef je niet meer over het gras te lopen en zal het gras een langere levensduur hebben. Het is belangrijk dat de stoep tegen een flinke regenbui kan en niet direct gaat verschuiven. Een goede bestrating kan worden gelegd door de Bestratingsmarkt.

Tip 2: Inpakken en naar binnen

De tweede tip is om goed naar de planten in de tuin te kijken. Sommige planten kunnen namelijk absoluut niet tegen kou of tegen extreme regenval. Het is voor deze planten dus erg belangrijk om of onder een dak te worden gezet of om ingepakt te worden. Planten die ingepakt moeten worden zijn bijvoorbeeld palmbomen. Deze overleven de Nederlandse kou niet als ze niet ingepakt zijn.

Tip 3: Meubels

De derde en laatste tip is om de meubels zo min mogelijk aan de barre omstandigheden bloot te stellen. De meeste meubels zijn wel bestand tegen een buitje of tegen de kou, maar het bevorderd de levensduur van je meubels natuurlijk niet echt goed. Wil je graag lang van je meubels genieten? Zet ze dan onder een dak neer.